Allergi

I denne kategori finder en guide til allergivenligt mad.

Har du allergi eller ønsker du at købe allergivenlige fødevarer, kan du spare en hel del penge ved at købe det i Sverige. Flere allergierer har fortalt mig at de kan spare op til 50% ved at købe madvarerne i Sverige. Samtidigt med at du sparer penge, så finder du også et meget større udvalg i Sverige.

Du finder bl.a. følgende mærker i Sverige.

Schär er det mest gængse mærke af glutenfri produkter i Sverige og det findes også i Danmark.

Glutano er et italiensk glutenfrit produkt.

Semper har et bredt sortiment af glutenfrie produkter og visse af dem er også laktosefrie og mælkeprotein frie. De har også et stort udvalg af babymad.

Alpro og Go Green er de mest almindelige mælkefrie produkter og Tofuline har både is og ost som også er mælkefrie.

Hvor køber du disse produkter:

Kung Markatta

Kung Markatta er et produkt som både har økologiske, glutenfrie, vegatabilske og mælkefrie produkter og de har butik i Malmø. Kik ind på kungmarkatta.se for at se deres produktsortiment. Du finder dem på St. Nygatan 59 211 37 Malmö

ICA og COOP

Du finder dem bl.a. i ICA Kvantum og i de store COOP butikker. Her finder du oversigt over de forskellige supermarkeder.

Har du venner og familie i Bunkeflostrand området, så kan du med fordel handle i ICA Supermarked, som på grund af de mange børnefamilier i området, har taget et stort sortiment ind af ovenstående varer. De har bl.a. Tufolines Creme Fraice og blødost (ligger samme sted som de øvrige oste).

Glutenfritt Malmö

I Malmö ligger der et bageri, som udelukkende sælger glutenfrit brød og det hedder Glutenfritt Malmö og ligger på Älggatan 36, 216 13 Malmö. Dette bageri er utroligt populært blandt danskere og hun har mange danske kunder i butikken.

Find vej til Glutenfritt bageri ved at klikke her.

Astrid och Aporna

Astrid och Aporna er en butik der har et stort udbud for allergikere og for alle med interesse for vegetarisk mad. Her finder du bl.a. mælkefri cheddar og parmesanost. De har også vegetarisk take-away mad og pizza slices med mælkefri smelteost og økologiske grønsager.

Du finder også økologisk børnemad og allergitestede hudprodukter i deres butik..

Adressen til Astrid & aporna er Gustav Möllersgata 2, 211 51 Malmö, tel 040-611 60 83. Find vej ved at klikke her.

Kokken fra Astrid och Aporna har sin egen blog og den finder du her vegankrubb.se

Her blogger Björn Gadd om økologisk mad og har mange gode tips om hvor du finder gode økologisk madvarer og hvordan du laver spændende retter.

Priseksempler:

Otaly, Havredrik 1 liter 14,98 SEK = ca. 10 DKK

Go Green, Soya drik 1 liter 15.75 SEK = ca. 10,90 DKK

Valio, Laktosefri youghurt 23 SEK = 15,90 DKK

Verum, Helse Youghurt 18,15 SEK = 12,50 DKK

Leave a Reply

Your email address will not be published.