Oktoberfesten er startet i Tyskland.

München står bag den oprindelige Oktoberfest og den først fest blev afholdt i oktober måned 1810. Den blev afholdt i anledning af Kronprins Ludwigs bryllup og i år er detOktoberfest nr. 176 der afholdes.

Festen holdes i 17 dage i år og i München forventer man at der kommer mere end 6 millioner besøgende til festen og at der bliver konsumeret mere end 6 millioner liter i de dage festen holdes (bare i München).

Det er kun 6 bryggerier, som må deltage i Oktoberfesten og de kommer naturligvis alle fra München området.

Bryggerierne er:

Paulaner www.paulaner.de

Spaten www.spatenbraeu.de

Hofbräu www.hofbraeuhaus.com

Löwenbräu www.loewenbraeu.de

Augustiner www.augustiner-braeu.de

Hacker-Pschorr www.hacker-pschorr.de

Nå, hvor vil jeg så hen med den Oktoberfest snak? Jo ser du, I Sverige er det jo kun tilladt at købe øl, vin og spiritus på Systembolaget og det er normalt noget over prisen, hvad man betaler i Danmark, hvis vi kikker på normale pilsnerøl, vin og spiritus.

Men lige præcis importøl har en god pris, fordi Systembolaget køber store volumer ind og at det ”kun” er en stk. afgift på øl. Det betyder at der er samme afgift på en Import øl, som på en normal pilsner øl som f.eks. en Carlsberg eller en Tuborg.

For dig der godt kan li et godt udvalg af importøl til rimelige priser, så er Systembolaget det samme som Fantasiworld. Her er et kæmpeudvalg af Importøl til meget rimelige priser og vælger du én af de større butikker, så kan du få øl med hjem fra det meste af verden, uden at blive rippet for den sidste krone.

Systembolagets webside kan du søge efter dine yndlingsøl og se hvad den koster og hvilken butik, som har den på lager. Her laver du en søgning i Systembolagets øl sortiment.

Så næste gang du skal imponerer vennerne til en hyggelig fodboldaften eller en mandeaften, så smut lige en tur til Sverige og proviantere i øl, så bliver de sikkert overrasket over det udvalg du kan stille op med og du behøver jo ikke at fortælle dem at du har købt dem billigt i Sverige.

Det skal lige nævnes at systemet med stk. afgift også gælder på rødvine og det betyder at du faktisk kan finde en del finere vine til billigere priser end i Danmark, når du går en tur på Systembolaget. Men det er en helt anden historie.

Lidt priseksempler på øl, hentet fra Systembolagets webside.

Mærke Forpakning Størrelse Pris SEK Pris DKK
Spaten Oktober Bier Flaske 50 cl. 20,00 14,60
Spaten München Flaske 50 cl 15,50 11,35
Spaten München Fad 30 L 1.338,30 977,00
Franziskaner Dunkel Flaske 50 cl 18,90 13,80
Franziskaner Weisbeer Flaske 50 cl 19,00 13,90
Franziskaner Weisbeer Fad 30 L 1.375,60 1.004,20

Herunder kan du se hvor de forskellige Systembolag ligger i Malmø. Du finder bl.a. et i Mobilia Indkøbscenter.

Vis stort kort

Leave a Reply

Your email address will not be published.