Mere om gårdbutikker i Sverige

Efter mit indlæg om Gårdbutikker i Sverige, har jeg fået nogle ekstra tips fra Helle Lamlil, som interesserer sig for frilandsdyr og selvforsyning.

Interesserer du dig for de samme ting, så synes jeg du skulle besøge Helle’s Facebook side. Klik ind her.

Her er Helle´s tips om indkøb fra Gårdbutikker i Sverige:

Det kan helt klart svare sig at købe kød fra frilandskyllinger i Sverige, uanset udskærring. Det er til langt under dansk kg. pris. Køber du f.eks mere end 10 stk, vil jeg tro at transporten er dækket ind, uanset om du kører helt fra f.eks Lolland-Falster.

Jeg fandt frem til disse Gårdbutikker som jeg fandt særligt interessante og billige i forhold til danske priser:

Kärra Gårdslakteri & Rökeri

De er helt klart billigst og har desuden et stort udvalg i forskellige slags udskærringer af fjerkrækød.

De fører også røgede kyllinger som helt sikkert er en lækker kulinarisk oplevelse.

Klik ind på deres hjemmeside for at se deres fine udvalg og priser.

Jeg har endnu ikke undersøgt hvilken race deres fjerkræ er, men man kan skrive eller ringe til dem for at høre nærmere.

Lunnarps Hills Gårdsbutik

Deres priser står ikke, men man kan få prisen oplyst hvis man sender dem en email – Jeg fik oplyst følgende: Ferske hanekyllinger (tuppar) 49:-/kg for hel, 55:-/kg for halv. Røgede 80:-/kg for hel, 86:-/for halv.

De kunne desværre ikke oplyse hvilken race det var, udover at det er hvid race.

Da der er stor forskel på strukturen i kødet på de forskellige slagtekyllingeracer, er det væsentligt for mig som kunde at vide hvad præcis det er jeg køber. En Plymouth Rock er f.eks mere grov og trevlet i kødet end den økologiske race Hubbard JA757, som har en uovertruffen struktur og smag.

En anden gårdbutik jeg fandt interessant var:

Skånska Vilt och Sjunkaröds Vildsvinsfarm

De forhandler vildt og vildsvinekød, hvilket efter min mening helt klart er mangelvarer i Danmark, for der findes ikke så mange forhandlere endnu.

Skånska Vilt och Sjunkaröds Vildsvinsfarm har desværre ingen prisliste på deres hjemmeside, men man kan skrive og spørge.

Jeg fandt desværre kun få gårdbutikker med svinekød og kun 1 enkelt med oksekød fra Limousine kvæg som er fantastisk lækkert kød. Det var til priser som var meget tæt på de danske, derfor er de ikke blevet nævnt her. Det samme var sig gældende mht. lammekød.

Generelt set er der en stor mangel på prislister på de svenske gårdbutikkers hjemmesider. Noget som vi er en hel del bedre til i Danmark.

De har heller ikke noget med nogen Smiley-ordning på deres hjemmesider, hvilket også er en kæmpe mangel efter min mening, også mht til deres gårdslagterier. Det kan godt give et lidt uoverskueligt overblik.

Overordnet set er kød fra frilandskyllinger helt klart værd at køre efter. I Danmark forhandler gårdbutikkerne frilandlandskyllinger fra ca. 60-65 D.kr/kg og opefter. En frilandskylling vejer fra 2,5kg – 4.0kg. Der skal som sagt ikke meget hovedregning til at finde ud af at vi er meget tæt på halv pris i Sverige, og der er mange penge at spare pr. frilandskylling.

Her finder du oversigt over flere Gårdbutikker.

One Response to "Mere om gårdbutikker i Sverige"

  1. Pingback: Gårdbutikker i Skåne og Malmø området | Billigt i Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published.