Camping

Camping

Camping i Sverige

I Sverige findes der mere end 300.000 aktive campister og du finder et stort udbud af campingpladser ud over hele Sverige.

Du finder moderne bekvemmelige campingpladser, med alt hvad der kan tænkes i udstyr og moderne bekvemmeligheder. Du finder også mere primitive campingpladser, hvor toilettet er et hul i jorden. Hvad enten du er til den ene type, den anden type eller det midt imellem, så finder du det i Sverige.

Camping fra barn

Da jeg var yngre (fra 6 til 15 år) var jeg meget på camping, sammen med min mormor og morfar. De havde eget firma og de tog ofte afsted i weekender, ferier og når der ellers var mulighed for det. Jeg var tit med i weekenderne og vi var ofte på den samme campingplads i Sverige, hvor camping vognen stod fast udenfor ferie sæsonen.

Min kone er også opvokset med camping og vi har besluttet at vi snart skal på camping tur med vores egen lille familie. Så vi overvejer lige nu om vi skal starte med at leje en campingvogn og snart tage afsted på campingferie.

Camping i Sverige

Der er 279.000 indregistrerede campingvogne i Sverige og 50.700 autocampere, det er næsten 330.000 stk, campingvogne eller autocampere.

Sverige er er et camping land og der findes rigtig mange camping pladser i Sverige. Der er ca. 1.000 campingpladser og halvdelen af dem ligger i det sydlige Sverige.

50% af campingpladserne er medlem af SCR, som er Sveriges Camping & Stugfäretagarers Riksorganisation (SCR-Camping). De øvrige campingpladser er fritstående pladser (F-camping), som ikke er medlem af SCR.

Når du vil overnatte på en SCR-campingplads, skal du have et “Camping Card Scandinavia”. Dette kort kan du bruge i hele scandinavien, Vesteuropa og nogle enkelte andre lande. Selve kortet, som gælder for en familie med to voksne og 2 børn, er gratis. Men du skal have et gyldighedsmærke på, som koster 130 svenske kroner for 2010. Du får kortet og køber mærket på campingpladsen.

Det kræver ikke SCR camping kort, når du overnatter på en F-campingplads.

En eller fem stjerner

SCR-campingpladserne er kategoriseret i klasser fra én til fem stjerner, afhængigt af deres standard. Én stjerne er dårligst og fem er bedst.

Campingpladserne vurderes i dag udfra Hygiejne, Miljø, Service. Rekreation og aktiviteter og antallet af stjerne er et udtryk for en samlet vurdering udfra ovenstående områder.

Vildmarkscamping (VM)

Vildmarkscamping er camping, hvor naturoplevelserne er i centrum. Disse campingpladser opfylder kun de helt basale behov, på niveau med et-stjernede campingpladser.

Ställplatser

Dette er rastepladser til campingvogne og autocampere, hvor der er få faciliteter, men til gengæld er det nemt at tjenne ind og ud. Der findes ca. 125 stk. af disse campingpladser ud over Sverige, du finder Ställplatser og F-campingpladser på dette link.

Hytter

Hvis du ikke selv har en campingvogn eller campingbus er det muligt at leje en campinghytte på mange af de svenske campingpladser. Du finder campinghytter fra 1 til 2 personer og op til 16 personer. I hytterne er der typisk køkken med køleskab og komfur. Du benytter campingpladsernes bade og toiletfaciliteter.

Allemandsretten

I Sverige har man allemandsretten, som giver dig mulighed for at slå dit telt op i skov, strand eller på mark for en enkelt nat.

Det betyder også at du frit kan gøre stop med din campingvogn og overnatte en enkelt nat, f.eks. ved en sø eller lign, sålænge du ikke generer de lokale beboer eller trafikken. Men det anbefales at du overnatter, hvor der er andre mennesker og at du har gasalarm i den campingvogn, for der har desværre været situationer, hvor folk er blevet bedøvet imens de sov og blevet frarøvet alle deres værdier.

Jeg har samlet linkt til de forskellige websider, som er interessant for dem som elsker camping. Her finder du både links til forskellige campingpladser, forum om camping og steder hvor du kan købe udstyr til campingvogne m.m.

Campingpladser

Der findes rigtig mange campingpladser i Sverige og den eneste begrænsning ligger vel i hvor langt I vil køre.

Sverige kan opdeles i 5 forskellige regioner:

Sydsverige, hvor du er tæt på Danmark og ikke behøver at køre så langt. Alligevel har du den skønne svenske natur og fordelen ved billige indkøb osv. Sydsverige er Skåne, Halland, Blekinge, Halland, Blekinge, Kronoborg og Jönköping.

Her finder du link til et oversigtskort over alle campingpladserne i sydsverige.

Hvis du vil have en dansk beskrivelse af nogle af campingpladserne i Skåne, kan du gå ind på dette link

Vestsverige dækker området fra Gøteborg og op til Oslo og over til Stockholm. Bor du i Jylland og tager færgen fra Frederikshavn til Göteborg er du i vestsverige med det samme. Klik ind på vestsverige.

Østsverige dækker over Gotland, Kalmar og Östergötland og er den østlige del af Sverige fra Stockholm og op. Klik ind på østsverige.

Mellemsverige dækker over Dalarna, Örebro, Södermanland, Stockholm, Uppsala, Värmland og Västmanland. Klik ind på mellemsverige.

Nordsverige strækker sig fra Østersund og op og her er du rigtig langt væk hjemmefra. Der er længere imellem campingpladserne, men en skøn natur så langt øjet strækker. Klik ind på nordsverige.

Hvis du ikke har bestemt dig for hvilken landsdel du vil campere i, så klik ind på denne side, hvor du kan søge blandt alle campingpladser i Sverige.

Tilbehør til Campingvogne

Husvagn-Svensson i Lidköping AB

Her finder du et stort udvalg i tilbehør til campingvogne. De har alt fra kugletryksmåler til fortelte m.m. På deres webside finder du deres store online katalog.

Skaragatan 67

Box 2407

531 02 Lidköping

Tel: 0510 – 222 70

Fax: 0510 – 262 74

http://www.husvagn-svensson.se/

Køb af campingvogn.

Da der ikke er aftgift på campingvogne i Danmark, så kan du frit købe og importere en ny eller en brugt campingvogn fra Sverige.

Hvis du er ude efter en brugt campingvogn, kan du prøve og kigge på Blocket.se.  Campingvogn på svensk hedder Husvagn.

Du kan også prøve at checke www.bytbil.com som har både nye og brugte campingvogne.

Husk at du ikke kan importere en autocamper uden afgift, da den jo har motor og betragtes som et køretøj, hvilket betyder at du skal betale registreringsafgift.

Leave a Reply

Your email address will not be published.