Bil

Velkommen til paradis for bilelskere.

I Sverige er afgiften på biler kun 25%, så hvis du sammenligner med danske priser, så får du rigtig meget bil for pengene herovre.

Du kan selvfølgelig altid købe en ny bil hos en forhandler (husk at presse prisen godt) eller du kan købe en lettere brugt i Sverige.

Tidligere var der gode penge og spare på at importere en nyere brugt bil fra Tyskland, men i dag er priserne i Sverige faldet en del, samtidigt med at den svenske krone er faldet i forhold til Euroen.

Hvis du er på udkik efter en bil med en stor motor og meget udstyr, kan der stadig være en hel del penge at spare, ved at købe bilen i Tyskland.

Du skal dog lige huske at du får lidt mindre for bilen, når den er importeret og at forsikringen er lidt højere. Men sammelignet med at du på nogle biler kan spare imellem 40.000 og 80.000 DKK ved at hente den i Tyskland, så er det stadig interessant at gøre det.

Nye biler

Hvis du er ude og kigge efter en fabriksny bil, så kan du selvfølgelig gå ind på hver autoforhandlers webside, eller klikke ind på www.bytbil.com, som er en webside hvor du finder de fleste nye biler der er til salg.

Brugt bil

www.bytbil.com og på www.blocket.se finder du brugte biler til salg i Sverige. Generelt er der mange fine brugte biler i Sverige, men selvfølgelig findes de også klamhuggere i Sverige, som vil sælge dig et lig. Biler der har kørt over 100.000 Km (=10.000 mil) er ret billige. Det er som om der findes en magisk grænse her og hvis en bil f.eks. har kørt 150.000 eller 200.000 km, så er det næsten fantasipriser. Hvis du f.eks. tager en nyere Mercedes der i DK har kørt som taxa og har kørt 250.000 km for at blive frikørt, så ville denne bil blive solgt til næsten ingen penge i Sverige.

Import bil

Hvis du har adresse i Sverige, så kan du frit importere biler fra Tyskland eller andre lande. Hvis bilen er mere end 6 måneder OG har kørt mere end 6.000 km kan du importere den til Sverige uden at betale moms. Du skal kun betale for en besiktning hos bilinspektionen og en skrotningsafgift.

Hvis den ikke er under 6 måneder eller ikke har kørt de 6.000 km skal du betale de 25% svensk moms/afgift. Du kan så bagefter kræve momsen tilbage i det land, hvor du har købt bilen (f.eks. tyskland). Men det er jo sjovere at betale 19% i moms end 25%, så sørg for at de to betingelser er opfyldt.

Her finder du vej til en oversigt over alle bilforhandlere i Skåne.

2 Responses to "Bil"

Leave a Reply

Your email address will not be published.