Bank

Der findes i dag flere muligheder med banker, som har set markedet med Øresundborgerne (det kalder vi os). Det betyder at du i følgende banker kan have både en dansk og en svensk bank af samme “brand”.

Det er en fordel, eller skal vi sige nemmere, hvis du har en af nedenstående banker, for så kan den danske afdeling “anbefale” dig til den svenske afdeling. Jeg ved godt det lyder lidt underligt, men det er ikke lige så nemt at få en svensk bank, som det er at få en dansk bank. Hvis du ikke er kendt af banken i forvejen, så vil de helst se dokumentation for hvem du er og hvis et par svenskere kan stå inde for dig, så er de glade. Men hvor mange danskere kender nogle svenskere? Med nedenstående banker får du mindst problemer, men dermed ikke sagt at de er de eneste.

Inden du går i banken for at låne penge, så kik lige en tur på Comboloan, som er et uafhængigt instans, som samler renteinformation fra alle banker. Her kan du sammenligne renter i de fleste banker. Her kan du også se hvad den bedste rente er forhandlet ned til.

Danske Bank, ejer Skånes Provinsbank og i dag kaldes den Danske Bank. Den svenske Danske Bank bruger samme logotype, netbank osv., så der er ikke den store forskel.

Danske Bank har en speciel “pendlerkonto”, hvor du kan flytte penge imellem de to lande, uden at det koster noget i gebyr. Hvis du laver overførelsen inden kl. 9.30, så sker overførelsen med det samme.

Nordea har også et pendlerkoncept på samme måde som Danske Bank. Konceptet er ens og det er vist en smagssag om man er til den ene eller anden “mastodont”.

SEB banken har åbnet en afdeling i København og kan nu også tilbyde samme koncept som Danske Bank og Nordea.

Når du skal låne penge til hus, så foregår det ikke som i Danmark, hvor man tager kontakt til et realkreditinstitut normalt gennem en ejendomsmægler. I Danmark køber du obligationer, som jo bekendt har både en pålydende værdi og en kursværdi.

I Sverige findes ingen realkreditinstitutter og obligationer, her låner du alle penge i banken. Det betyder også at der ikke er nogen kursrisiko og på den anden side heller ingen kursgevinst.

Hvis du skal låne 4 mio til et hus, så tager du kontakt til banken og aftaler et møde. På dette møde har du et budget med over jeres indkomster og selvfølgelig de nødvendige lønsedler som dokumenterer at du har fået løn og de kan se at du er fastansat. De vil muligvis også gerne se en ansættelseskontrakt.

Du kan nu vælge at få dit hus finansieret over op til 50 år og det kan være afdragsfrit, hvilket betyder at du ikke afdrager på lånet, men kun betaler renter.

Renten kan du selv vælge om den skal være bundet i forskellige perioder og nedenstående kan du se hvordan Nordeas renter så ud juni 2010.

Ud over nedenstående renteperioder, så findes der også “rörlig”, hvor du har en rente der fastsættes per måned.

Villa:

3 mån: 1,80%

1 år: 1,94%

2 år: 2,65%

3 år: 3,25%

5 år: 4,1%

Ovenstående er er de officielle renter.

De bedste forhandlede renter hos Nordea i november 2009 ligger fra 1,39% til 1,59%.

De bedste forhandlede renter hos Danske Bank ligger fra 1,29% til 1,54%

Så du kan se at det er rimeligt billigt at låne til en bolig i Sverige for tiden og man forventer at renten vil ligge i dette område frem til efteråret 2010.

Regnestykke:

Hvis du låner 4 mio. SEK til en rente på 1,54% skal du betale 61.600 SEK i rente om året og det er 5.133 SEK pr. måned og det er 3.750 DKK i rente pr. måned.

Uafhængig tilbud på lån

Hos Insplanet kan du få gratis uafhængig rådgivning om det billigste lån til bolig m.m.

Klik ind på Insplanet og se hvad de kan skaffe af rente på dit huslån.

Leave a Reply

Your email address will not be published.