10 ting du ikke skal købe i Sverige.

10 ting du ikke skal købe i Sverige.

Normalt kommer jeg altid med tips til hvad der er godt at købe i Sverige, men denne gang vil jeg gerne fortælle dig om hvad du IKKE skal købe i Sverige.

Her finder du en oversigt over 10 ting, som du ikke skal købe i Sverige. Det kan enten være fordi det er for dyrt, det er for godt, så du bliver afhængig eller, at det kan give dig problemer med skattefar.

1. Dieselolie til bilen. I Sverige bruger man en speciel miljøvenlig dieselolie og den koster ca. 1 DKK mere pr. liter, end hvad det koster i Danmark. Så fyld diesel på bilen inden du kører til Sverige.

Det kan godt betale sig at købe alm. blyfri bensin i Sverige og du kan spare ca. 1 til 1,5 kr. pr. liter bensin.

2. Sprinklervæske. I Sverige er sprinklervæske belagt med en afgift og derfor er den ca. 50% dyrere end i Danmark.

3. Pilsner øl. Du skal ikke gå på Systembolaget og købe Prips, Tuborg eller andre alm. pilsner øl, det er for dyrt. Det kan derimod godt betale sig, at købe importeret øl og her kan du spare en del penge og udvalget er kæmpestort, hvis du vælger én af de størrer butikker.


4. Spiritus. Drop alle tanker om at købe alm. spiritus på Systembolaget, for her koster en alm. flaske Absolut vodka 260 SEK (214 DKK) og det er vist næsten dobbelt op i forhold til hvad den koster i Danmark.

5. Frikadelle rødvin. Du skal ikke købe det man kalder Frikadelle rødvin eller alm. hverdags rødvin på Systembolaget. Derimod kan det godt betale sig at købe kvalitetsrødvin på Systembolaget, da vinen pålægges en punktafgift og den kun udgør en mindre del af en kvalitetsrødvins pris.

Da de køber stort ind og har et stort udvalg, så du kan nemt finde nogle gode vinde, til billigere penge end hvad de koster i Danmark.

6. Toiletpapir, køkkenrulle og papir m.m. Det finder du billigere i Danmark.

7. Ost. Der er to grunde til, at du ikke skal købe ost i Sverige. 1. de spiser nogle oste, som er meget hårdere end dem vi er vant til og de smager ikke som en god dansk skæreost. Hvis du er heldig og finder en “dansker-ost” i en svensk dagligvare butik, så koster den 50% mere end i DK.

8. Rugbrød. Jeg er ked af at sige det, men svenskere kan ikke finde ud af at lave rudbrød. Det rugbrød du kan købe i Sverige er blødere, uden kerne og smager sødt. Hvis du endelig finder et godt dansk Schulstad brød, så koster det 50% mere end, hvis du købte det i DK.

9. MAX burgere. Dette er reelt en advarsel om, at spiser du en MAX-hamburger, så bliver det aldrig det samme at spise på McDonald eller Burger King igen. MAX-burgere er de bedste burgere du kan få og du finder bl.a. en MAX-restaurant på Stortorget i Malmø ved Center Syd i Löddeköping.

MAX har nu udvidet Drive-in princippet til Drive-out, så du nu har mulighed for at få din MAX burger leveret hjem til fordøren.

10. Bil. Glem alt om at købe bil i Sverige og tage den med hjem til Danmark. I Sverige er der ingen reg. afgift på bilerne, kun 25% moms og bliver du alligevel fristet, så skal du betale kassen i reg. afgift, når du vil have danske nummerplader på. Hvis du har lyst til at se på biler til svenske priser, så klik ind her og find vej til alle mærkerne.

6 Responses to "10 ting du ikke skal købe i Sverige."

Leave a Reply

Your email address will not be published.