Sverige åbner op for danskere

Sverige åbner op for danskere

De Svenske myndigheder har på et pressemøde orienteret om, at det nu er muligt for danskere at rejse til Sverige.

Der har været lukket siden december.

Indrejseforbuddet har været lukket siden d. 22. december og det har betydet at mange med booket juleferie eller med sommerhus i Sverige, har været nød til at ændre planer.

Kim Rasmussen, fra Billigtisverige.dk udtaler: “Vi oplevede at de svenske myndigheder lukkede for alle rejser til Sverige med omgående virkning i december. Det betød, at mange danskere ikke fik mulighed for, at komme til deres sommerhus/ødegård i Sverige og lukke det ned for vinteren”.

“Det bliver interessant for mange sommerhusejere og komme op til huset for, at se om der er frostsprængte rør, efter den hårde frost vi har oplevet her i vinter. Andre ved der har været både brand og indbrud, så det er ikke alle der bliver glade ved gensynet af drømmehuset i Sverige”

Baggrunden for åbningen, der også falder sammen med åbningen, for at Nordmændene kan tage til Sverige er, at svenskerne ikke mener at Danskerne længere udgør nogen større smitterisiko end rejsende fra andre lande i Europa.

31. marts åbner Sverige igen.

Onsdag d. 31. marts åbnes der op for rejser til Sverige igen og det betyder, at mange danskere nu kan komme til Sverige i Påsken. Der vil også være mulighed for at komme til Sverige for at handle, blive klippet eller tage en tur på hotel udenfor de Danske grænser.

Husk negativ Covid-19 test.

Du skal kunne kunne fremvise en Covid-19 test, der er højst 48 timer gammel, for ellers bliver du bedt om at vende op og køre tilbage til Danmark.

Er du dansker og er studerende i Sverige, så er kravet, at du skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test, der er højst en uge gammel.

Udenrigsministeriet understreger, at Sverige er rød

Udenrigsministeriet har dog ikke ændret ved rejsevejledningen og Sverige er stadig rød, hvilket betyder at man skal i selvisolation i 10 dage, når man kommer hjem fra Sverige.

Dog kan man afkorte isolationstiden, hvis man har en negativ PCR test tidligst på fjerdedagen efter at man er kommet hjem til Danmark igen.

Kø ved broen til Påske

Du kan sikkert forvente en del kø ved Øresundsbroen, når der åbnes op for at tage til Sverige igen. Hvis du vil undgår køen, så kan du med fordel holde dig orienteret. Du kan se den forventede kø på dette link.

Hold dig opdateret på Øresundsbroen´s webside.

Vi anbefaler også altid, at du altid holder dig opdateret om den aktuelle situation på Øresundsbroen´s webside.