Covid-19 restriktioner ved indrejse.

Covid-19 restriktioner ved indrejse.

Covid-19 situationen pr. 9. februar 2022

Fra og med 9. februar: Fra denne dato ophæves de COVID-19-relaterede indrejserestriktioner til Sverige for rejsende fra resten af EU. Det betyder, at det fremover vil være tilstrækkeligt at fremvise kørekort (hvis man bor i Norden) eller pas ved indrejse til Sverige.

Læs mere på Øresundsbroen websider på dette link.

Nedenstående er ikke gældende pt.

Sverige har siden starten af Corona pandemien haft en anden strategi end danskerne, men jo længere vi kommer i pandemien, jo mere forsigtige bliver svenskerne.

Reglerne for indrejse til Sverige, enten via broen eller via færgen i Helsingør eller Gøteborg, har ændret sig løbende og senest opdatering er, at man nu skal til at vise Corona pas ved grænsen igen. Kontrollen foregår ved betalingsanlægget, når man er kommet over broen og ved færgerne er det ved ankomsten til Sverige.

Det er vigtigt at have styr på hvilke Corona regler der gælder, for ellers blive man sendt retur, hvis man ikke opfylder kravene, så det anbefales at have styr på gældende regler, som du kan læse herunder.

Indrejseregler til Sverige

Hvis du ønsker at rejse til Sverige skal du kunne fremvise en negativ Covid-19 test (Coronatest), enten som PCR eller antigen, som er max. 48 timer gammel.
Dette er uanset at du er vaccineret og har et gyldigt dansk coronapas.

Ovenstående gælder ikke følgende personer:

  • Personer under 12 år
  • Udenlandske personer som er folkebogført (har adresse i Sverige)
  • Personer der mindst 1 gang per uge rejser over grænsen – disse skal blot have en corona test der er max. 1 uge gammel.
  • Personer der rejser i transit mellem Bornholm og skal til Danmark.

Grænsependlere

Hvis du er grænsependler og min. 1 gang om ugen passerer grænsen, for at studere eller at arbejde i Sverige eller Danmark, skal du blot kunne fremvise et gyldigt Corona pas eller en negativ corona test (PCR eller kviktest), som ikke er ældre en 1 uge.

Transitrejsende mellem til/fra Bornholm

Udenlandske medborgere (danskere) der kan fremvise dokumentation for, at de skal rejse til eller fra Bornholm, fritages helt fra indrejserestriktionerne og behøver ikke at vise nogen form for coronapas eller covid test ved grænsekontrollen. Det eneste det kræver er, at du kan fremvise dokumentation for transitrejsen og det gøres enklest ved at fremvise færgebilletten til Bornholmerfærgen.

Vi prøver at holde informationerne opdateret, men ovenstående er uden ansvar og vi henviser til udenrigsministeriet´s rejsevejledninger, for seneste opdateringer. Se mere på dette link.

Check om der er kø ved broen.

Vær opmærksom på at ovenstående kontrol kan give en del forsinkelse ved grænseovergangen.

Hvis du vil undgå eventuelle køer, så kan du med fordel holde dig orienteret. Du kan se den forventede kø på dette link.

Hold dig opdateret på Øresundsbroen´s webside.

Vi anbefaler også altid, at du altid holder dig opdateret om den aktuelle situation på Øresundsbroen´s webside.